Dimmen in de winkel van de toekomst.

De winkel van de toekomst creëren. Dat is wat Peertje Projecten voor ogen had bij woonatelier Decorette. Bij zo’n uitdaging moeten alle facetten kloppen. En speelt verlichting de hoofdrol. Ivy Senten van Peertje Projecten legt uit waarom ze juist in dit project voor Light4U verlichting koos.

Uitsluitend verlichting van topniveau.

De corebusiness van Peertje? “Wij maken unieke licht- en domoticaprojecten en zorgen voor de realisatie met onze professionele installatie service”. Een totaaloplossing, waarin niet alleen verlichting, maar ook gordijnen, TV, audio, rookmelders en rolluiken aangestuurd worden. Ivy: “We maken onder andere gebruik van het FIBARO systeem. De verlichting moet niet alleen binnen dit systeem passen, het moet ook perfect dimbaar zijn. Zonder te knipperen. En met de juiste lichtintensiteit. De eisen die we aan verlichting stellen liggen dan ook enorm hoog.”

Kleurechtheid als must.

“Een andere belangrijke voorwaarde die we stellen, is dat de kleuren natuurgetrouw naar voren komen. Eigenlijk zoals ze bij daglicht te zien zijn. Dat is in retail altijd ontzettend belangrijk, maar in het geval van een woonwinkel als deze al helemaal. Je wilt niet dat klanten de kleur van bijvoorbeeld gordijnen thuis heel anders ervaren dan op de winkelvloer. Zwarte gordijnen moeten zwart zijn. En niet donkerblauw. Daarom hebben we gekozen voor Spectral LED. Een must in dit geval.”

Flexibiliteit is de toekomst.

In een fraaie winkel als Decorette zijn er verschillende hoeken, met elk hun eigen sfeer. Een natuurlijke hoek, een donkere hoek. Dan is het fijn wanneer je met licht kunt spelen. Ivy: “Met Smart Lighting hebben onze klanten de beschikking over verschillende groepen, vanuit waar ze alle aangesloten onderdelen kunnen aansturen. Alles is van afstand aan te passen. Denk aan lichtkleuren en lichtintensiteit. Zo kun je eenvoudig meebewegen met de dag en je assortiment.”

Voorop in dimmen.

“Waarom we gekozen hebben voor de armaturen van Light4U? Jullie blinken uit in lichtoplossingen met hoogstaande dimfuncties. Voor dit project ontzettend belangrijk. Jullie zijn hier heel ver in en blijven jullie zelf hierin ook door ontwikkelen. Daarbij is de samenwerking met Ferdi van Light4U super. Hij heeft ons goed advies gegeven en meegedacht. Via hem hebben we verschillende demo’s gekregen om te kunnen testen en het beste resultaat eruit te zoeken.”

Alle voorwaarden aanwezig.

De keuze van Ivy en haar collega’s viel op de wallwasher Nanna S TR: “Omdat de brede stralingshoek mooi in elkaar over vloeit, zonder lelijke randen. Perfect voor het uitlichten van bijvoorbeeld grotere posters en wandkleden.” Met de railspot Tube R (ook met Spectral LED) worden kleinere objecten als schilderijen aangelicht. Het eindresultaat is prachtig: “De klant is erg enthousiast en wil alles uit het systeem halen. Alles is op afstand aan te passen en de producten worden kraakhelder uitgelicht. Wat ons betreft zijn dat dé voorwaarden voor de winkel van de toekomst.”

We are #lightbuilders: Jos is een van ons.
Grote kans dat wanneer je ons belt, je hem aan…
Haarfijn uitlichten, vanuit het hart van de zaak.
In een winkel zoals die van Vodafone, is maximale flexibiliteit…
NIEUW: Drie aanwinsten High-Efficiency serie.
Ben je op zoek naar een armatuur dat maar liefst…