Drie tips voor schoolverlichting.

Op gebied van schoolverlichting is anno 2021, net als bij verlichting voor andere toepassingen, de standaard LED verlichting geworden. Dit zal niemand verbazen. Ondanks meer lichtpunten en betere lichtopbrengst bereik je vaak toch een enorme besparing op de energierekening en vervangings-en onderhoudskosten ten opzichte van conventionele verlichting. Ook is bewezen dat prestaties op gebied van leessnelheid, concentratievermogen en rekenvaardigheid worden verhoogd en ziekteverzuim wordt verlaagd door het toepassen van LED verlichting.

De keuze voor LED verlichting wordt tegenwoordig dus vanzelfsprekend gemaakt. Zoals bij het project: schoolverlichting met de light4u World en Challenge. Maar welke keuzes moeten er onder andere nog meer gemaakt worden? We helpen je graag met deze drie tips voor schoolverlichting.

1. MAAK EEN APART LICHTPLAN.

Hoewel dit voor de meeste projectinrichters een logisch gegeven is, willen we nogmaals graag het belang van het maken van een lichtplan benadrukken. Met de juiste keuze van verlichting oefen je een belangrijke invloed op uit de uiteindelijke sfeer in de ruimte. Een lichtplan helpt je daarin richting geven. Het helpt je ook om geen aandachtspunten over het hoofd te zien, minder fouten te maken en uiteindelijk kosten te besparen op het realisatieproces. Verder maakt een lichtplan het gemakkelijk om bespaar-en verbeteropties goed in kaart te brengen en te berekenen.

2. VEILIGE SFEER.

De sfeer van de entree van een schoolgebouw zou bij moeten dragen aan het gevoel van veiligheid. Dit kan heel goed gerealiseerd worden door middel van de juiste keuze voor schoolverlichting. Ditzelfde geldt ook voor looproutes, trappenhuizen en de garderobe. De juiste lichttemperatuur, het aanbrengen van lichtaccenten en logische lichtpunten helpt de bezoekers met een aangenaam gevoel door het schoolgebouw heen te leiden.

3. SLIM LICHT.

Ruimtes in een schoolgebouw waar daglicht binnenkomt, zoals de klaslokalen en de kantine, vragen om slimme ondersteuning van armaturen. Goede schoolverlichting ondersteunt het daglicht met de intensiteit wat de daglichtconditie op dat moment vraagt. Het ‘beweegt’ als het ware mee met het daglicht. Op deze manier zorgt het licht ervoor dat leerlingen minder vermoeit raken en zich beter kunnen concentreren. Verder zouden wij je willen adviseren om diverse vormen toe te passen, zoals daglicht -en bewegingsdetectie en afzonderlijke schakelingen voor verschillende ruimtes.

NOG MEER ADVIES?

Er zijn veel meer tips voor schoolverlichting op te noemen. Er zijn vele mogelijkheden en verlichtingsproducten blijven zich constant ontwikkelen. Win daarom altijd advies in bij een ervaren specialist, zoals Light4U.

Heeft u interesse in een lichtplan op maat? Wij verbinden je graag door met bedrijven uit ons uitgebreide netwerk. Neem, ook voor andere vragen over schoolverlichting, contact met ons op.

Klaar voor de Big Bing?
Op zoek naar iets speciaals om je lichtplan een boost…
Connected, zin om verder te bouwen met jou.
Het is geen geheim dat we met zijn allen enerverende…
De Skadi familie: universeel design voor onbegrensde mogelijkheden
Bij Light4U kunnen we elk armatuur op wel duizenden manieren…
Menu