Functionele verlichting voor voldoende helderheid.

Het Floriade-terrein wordt doorontwikkeld tot een nieuwe groene stadswijk Hortus. Te midden van dit terrein staat het prachtige woonzorgcentrum Flora. In dit zorgcentrum wonen mensen met dementie, en vanuit Flora hebben zij uitzicht op de prachtige tuinen en paviljoenen van de Expo Floriade.

D&A licht realiseerde samen met de architecten Leonie Borgerink en Anne-Carien de verlichting voor dit zorggebouw met als uitgangspunt “een thuisgevoel”. Een prachtig geslaagd project.

Bijzonder in dit project was de expositie “Ervaar de wereld  van iemand met dementie”. Een deel van de ruimte van het Grand café is hiervoor ingericht. Waar moet je dan rekening mee houden? Je wilt een heldere routing voor de bezoekers en je wilt alle elementen goed tot hun recht laten komen. Denk aan een goede kleurweergave van de objecten en goed te lezen displays. Om dit te realiseren gebruik je functionele verlichting. In dit geval de Light4U World.

De World laat hier zijn waarde zien. Deze multifunctionele downlighter, heeft oneindig veel mogelijkheden en is door het inbouwen van slimme technieken aan te passen naar elke setting. Nu de expositie is geëindigd, is de ruimte weer Grand café geworden. Van helderheid naar sfeer. De World schakelt moeiteloos mee.

Ben jij ook op zoek naar flexibele verlichting voor jouw project? Informeer naar de mogelijkheden of check onze website.

Fotografie: Lizetbeek.nl

The Dutch Dog: een unieke winkelervaring.
Het Project. The Dutch Dog is dé winkel voor alle…
Koninklijk Museum Delft: geschiedenis onthuld in het licht.
Het project. Het Koninklijk Museum Delft getuigt van eeuwen kunst…
Galerie Rozeta: de kunst van verlichting in beeld.
Het project. Gelegen in het Slowaakse Tatra-gebergte opende Galerie Rozeta…