Light4U Spectral LED, het meest natuurlijke spectrum op de markt.

Spectral LED

Pluk de dag, ook wanneer je binnen bent! Met onze Spectral LED module is het mogelijk natuurlijk daglicht na te bootsen, waar en wanneer dan ook. Het resultaat? Een nog betere lichtkwaliteit, die bovendien de gezondheid bevorderd. Benieuwd hoe dat werkt? We leggen het graag uit.

In de loop van miljoenen jaren evolutie zijn onze lichamen volledig afgestemd op het ritme van de zon. Toch besteden we in onze moderne wereld maar liefst 90% binnenshuis. En dat terwijl daglicht zo belangrijk is! Je gaat er bijvoorbeeld beter van slapen. Hoe meer daglicht, hoe beter je nachtrust. Ook heeft het een bewezen positief effect op je humeur, welzijn en een enorme impact op je biologische klok.

De Light4U Spectral LED technologie stelt ons in staat om natuurlijk licht na te bootsen omdat het, het volledige daglichtspectrum uitstraalt en bijna overeenkomt met natuurlijk licht. De uitstekende kleurweergave van IES TM 30-15 Rf ligt dichtbij 100 en een RG van meer dan 100 verbetert het visuele comfort. Deze bekroonde technologie met het meest natuurlijke LED-spectrum (425nm -690nm) in de branche is beschikbaar voor bijna alle Light4U-downlights en railverlichtingsarmaturen.

De spectrumvergelijking

Hieronder ziet u de vergelijking van de Light4U Spectral LED (CRI 98) en een standaard LED (CRI 90+). Zoals we op de onderstaande afbeelding kunnen zien, is het spectrum van Light4U Spectral LED ontworpen om natuurlijk daglicht met verminderde blauwe intensiteit na te bootsen. De hoogste RF-index wordt bereikt in elke kleur van het spectrum in vergelijking met de standaard LED, waar de waarden van sommige kleuren zo laag zijn als 80.

Spectral LED (CRI 98) – Rf(TM30) 97

Spectral LED (CRI 98) – Rf(TM30) 97

Standard LED (CRI 90+) – Rf(TM30) 86

Standard LED (CRI 90+) – Rf(TM30) 86

 

     CRI 90 – 3000K                           FULL SPECTRUM – 3000K

CRI 90 – 3000K      FULL SPECTRUM – 3000K

Average Spectral Difference (ASD): 3000K comparison

We kunnen ook zien dat de Light4U Spectral LED een verminderd deel van de blauwe golflengte heeft, wat gunstig is tijdens daglicht, omdat blauw de aandacht, reactietijden en gemoedstoestand verhoogt. ‘s Nachts blijkt dit het meest storend te zijn doordat het ons ritme verstoort en slaappatronen beïnvloedt.

SPECTRAL LED - Black Body Curve (natural daylight)

3000K Comparison of 80, 90, and 98 CRI light sources compared to SPECTRAL LED against the 3000K Black Body Curve (natural daylight) with their respective ASD values

De voordelen en toepassingen

Omdat Light4U Spectral LED het natuurlijke spectrum van daglicht nabootst met verminderde blauwintensiteit, is het perfect voor gebruik in kantoren, scholen, kinderdagverblijven, bejaardentehuizen, ziekenhuizen en fitnesscentra. Het vermindert vermoeidheid van de ogen, verbetert het menselijk welzijn en verstoort het natuurlijke ritme niet.

Ook voor winkels is de Light4U Spectral LED uitermate geschikt. Het zorgt voor een natuurlijke en levendige kleurweergave en verbetert de visuele helderheid. De diepte van kleuren en kleurschakeringen van de kleding, meubels, cosmetica, leer, auto’s en andere goederen stelt klanten in staat het verschil te zien tussen de kleuren en texturen van de goederen in de schappen, waardoor verkoop en klantcomfort worden verbeterd.

Vooral zaken zoals cosmeticawinkels, nagel- en schoonheidsstudio’s en kappers profiteren enorm van het kleurverschil. Het belang van het zien van huidtinten en kleuren onder natuurlijk licht mag niet worden onderschat. Klanten de mogelijkheid geven om de kleine variaties in contrast, kleur, oneffenheden of diepte duidelijk te zien, heeft een aanzienlijke impact op de klanttevredenheid, het stimuleren van verkoop en herhaalbezoeken.

Uiteraard zijn wij er om u te adviseren over de toepassing van Light4U Spectral LED. Neem gerust contact met ons op, wij bespreken graag de vele mogelijkheden met u.

Juiste accenten voor de perfecte bite.
Een hamburger eten tijdens je break in Sugar City? Dit…
Jantien werkt vandaag 15 jaar bij Light4U. Een mijlpaal om ontzettend trots op te zijn.
Wat vindt je het leukste aan je werk binnen Light4U?…
Met trots presenteren wij de Light4U Forsite: onze ode aan eenvoud.
Een lineair track armatuur dat uitblinkt door eenvoud. Zonder onnodige…