Over Light4U.

Bouwen aan steeds betere verlichting.

Wij zijn Light4U. Gevestigd in Nederland en sinds 2004 producent van op maat gemaakte armaturen, die we wereldwijd leveren. Die ervaring heeft ons een voorsprong gegeven. Vandaag de dag zijn we toonaangevend in het ontwikkelen van verlichtingsoplossingen voor winkels, showrooms, kantoren en de horeca.

Waarden.

Thuis

Als thuishaven voor verlichtingsprofessionals van over de hele wereld hebben we alles in huis om kwaliteit op maat te leveren. Een breed assortiment, een uitgebreide R&D afdeling, grote voorraad, uitstekende productiefaciliteiten en vooral: een grenzeloze passie voor verlichting.

Flexibel

We blinken graag uit in kennis en kwaliteit, maar ook in onze manier van werken. We weten dat je niet altijd op zoek bent naar een standaardoplossing. En dat snelheid altijd een must is. Daarom zijn we een flexibele partner, en indien nodig bijna zo snel als het licht.

Levendig

Wij staan al jaren bekend om onze typische sprankeling. We houden er gewoon van om als team vooruit te gaan en plezier te hebben. Want wanneer je passie hebt voor wat je doet, kun je het verschil maken. Zakelijk, op persoonlijk vlak en voor de wereld waarin we leven.

Ons verhaal.

Lightbuilders.

Licht voor jou. Zo simpel was het toen. En zo simpel is het nu nog steeds. Er zit misschien bijna 20 jaar tussen, maar de essentie is nog steeds hetzelfde. Light4U bouwt licht voor jou.

Aanpakkers zien kansen.

Net na de eeuwwisseling had de wereld van verlichting nog geen weet van de enorme metamorfose die te wachten stond. Recept voor succes in die tijd? Goede armaturen, betrouwbaar handelen en vooral hard werken. Dat zien ook Walter en Wim. Jonge dertigers. Echte aanpakkers. De een uitgesproken Utrechter, de ander nuchtere Groninger. Tegenpolen in karakter? Misschien. Maar beide hebben ze dezelfde passie voor verlichting. Ze zien kansen.

Alles wordt anders.

De twee zien namelijk dat de wensen van retailers veranderen. Dat er steeds meer behoefte is aan flexibiliteit en maatwerk. Ze beseffen dat de branche zoals zij die kennen, binnenkort in no-time zal veranderen. Dit is het moment om hun krachten te bundelen. Om het zelf te gaan doen. Anders. Passend bij de tijd en bij de veranderende markt. Het is tijd voor Light4U.

Aanstekelijke energie.

De twee beginnen aan een groot avontuur. We zijn in 2004. In een klein dorpje op het Groningse platteland staan de twee kersverse ondernemers voor hun kleine kantoor. Op de parkeerplaats staat een oude Golf. Een magazijn? Dat is er simpelweg nog niet. Wel in overvloed: de drive om er een succes van te maken. Dus maken de twee lange dagen. Inkopen, assembleren, klanten werven, relaties bezoeken in de oude Golf: Walter en Wim doen het allemaal zelf. Vol ambitie en met aanstekelijke energie. De tijd vliegt. Snel wordt niet alleen het pand, maar ook het team uitgebreid.

Op toeren.

Het is helder. Light4U is op toeren. Zeker wanneer in 2006 de eerste exportklant aan boord komt. En omdat we nu ook een internationale vlucht nemen, verhuizen we naar het centraal gelegen Joure. Stap voor stap bouwen we verder. Als importeur en als distribiteur van premium merken. Als producent met een hoogwaardig eigen assortiment, dat we steeds verder finetunen. Met eigenwijze marketing. En misschien wel het belangrijkste: met enorm veel plezier en een persoonlijke klik met onze klanten. Alle seinen staan op groen om de vleugels nog verder uit te slaan. Maar dan. Dan breekt de crisis aan.

Focus na crisis.

Het is 2008. Het lijkt wel alsof alles stil staat. Iedereen heeft het moeilijk. Er zijn zelfs klanten en partners die het niet redden. Een heftige tijd, voor iedereen in het vak. Maar Light4U moet door. We kiezen ervoor juist nú te blijven investeren in techniek, kwaliteit, personeel en automatisering. Het zorgt ervoor dat we het hoofd boven water houden. De crisis zorgt trouwens niet alleen voor meer weerbaarheid, maar ook voor focus. Vanaf nu richt Light4U zich alleen op led-techniek. Want daar ligt de toekomst. Een nieuw avontuur lonkt.

Internationale spotlights.

Met de doorbraak van ledverlichting gaan er veel nieuwe deuren open. Om te beginnen voor de klanten, die van een veel hogere kwaliteit en meer maatwerk profiteren. Maar natuurlijk ook voor onszelf. Een van de deuren die opengaat, is die van vakbeurs Light&Building in Frankfurt am Main. Het is het moment dat we in de internationale spotlights stappen. Al snel blijkt dat we ons thuis voelen op dat podium. Onze oplossingen spreken aan. Ook over de grens. Meerdere internationale samenwerkingen zien het levenslicht. Het voelt als een flow. Zeker na de moeilijke jaren.

Producent van formaat.

Ondertussen lijkt de verlichtingsmarkt zich alleen nog maar sneller te ontwikkelen. Kennis is de sleutel. Daarom wordt het team steeds verder uitgebreid. Nu ook met internationale expertise. Er hangt een internationale vibe in huis. Juist vanwege die groei besluiten we om een volledig nieuw kantoor en warehouse te bouwen. Stijlvol, ruimtelijk en geheel zelfvoorzienend. Een prachtig thuis voor lichtprofessionals uit alle windstreken. En dankzij de realisatie van een unieke R&D afdeling en ruime assemblage-faciliteiten kunnen we ons inmiddels innovatieve producent van formaat noemen.

Wij zijn lightbuilders.

Bij Light4U bouwen we elke dag aan hoogstaande lichtoplossingen. Voor klanten van het eerste uur. Voor nieuwe partners. Voor relaties in Dokkum, Dublin of Dubai. Wat je uitdaging ook is: wij bouwen licht voor jou. Met dezelfde toewijding als toen, maar nu met onbegrensde mogelijkheden. En eigenlijk is ons avontuur nog maar net begonnen.

Succes moet je delen.

De beste manier om succesvol te zijn, is door ook anderen te helpen slagen. Wij vinden dat je succes moet delen. Met ons team, dat elke dag een topprestatie neerzet. Met onze klanten, die hun vertrouwen in ons stellen. Maar ook door talentvolle sporters en ambitieuze sportclubs te steunen. Bijzonder is de band met Stichting ALS. Al jaren werken ons letterlijk in het zweet om de strijd tegen deze spierziekte te steunen. We ronden de Noordkaap. Bedwingen de Mont Ventoux. En we halen geld binnen met ons eigen zwemevenement. De energie van Light4U verbindt en verlicht op deze manier ook anderen. Voor Wim en Walter de teamprestatie waar ze nog het meest trots op zijn.