We are #lightbuilders: Ontmoet Tarek, lightbuilder in optima forma.

Maak kennis met Tarek. Lightbuilder in optima forma. Als Technical Director staat hij aan de basis van alle oplossingen die we bouwen. Ooit ontwierp hij energiecentrales, nu bouwt hij continu bruggen tussen inkoop, productie en marktontwikkelingen in de verlichtingsbranche.

“Zo’n 11 jaar geleden begon ik in verlichtingsindustrie. Daarvoor ontwierp ik energiecentrales. Dat klinkt misschien als iets heel anders, maar dat is het eigenlijk niet. De fysica zijn namelijk precies hetzelfde. Alleen de onderdelen en optiek verschillen. Daarom was de overstap van stroom naar verlichting niet zo’n grote stap voor mij”, zegt Tarek.

Hij komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Vier jaar geleden verhuisde hij voor Light4U naar Nederland. Hij is verantwoordelijk voor het productieproces, R&D, testen en inkoop: “Heel interessant. En ook heel uitdagend. We ontwerpen en produceren volledig nieuwe oplossingen in eigen huis, maar het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan pickposities in het warehouse, het productieproces, productontwikkeling, het testen van onze producten en de inkoop.”

De ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie lijken misschien met grote sprongen te gaan, maar er zijn elke dag heel wat kleine stapjes nodig om voorop te blijven lopen. Het draait allemaal om kleine aanpassingen, zegt Tarek: “Een beetje meer finesse hier, een slimmer detail daar. Het gaat om het continu implementeren van de nieuwste trends in verlichting en de elektronische industrie en het verbeteren van de mechanische, elektronische, optische of thermische parameters van onze armaturen. Elke dag nog beter worden. Dat is de essentie van wat we doen.”

Wat een nieuwe upgrade ook inhoudt, kwaliteit staat altijd voorop. Tarek: “Daarom testen we elk onderdeel uitgebreid. En we zorgen ervoor dat ze in Europa worden gemaakt.” Een ander aspect dat de continuïteit beïnvloedt, zijn de huidige lange levertijden in de markt. Daarom, zegt hij, ‘we keep increasing our window’ : het is zaak alle mogelijkheden in de markt helder in kaart te hebben.

Tarek: “Om onze klanten een snelle levering te kunnen garanderen, is het essentieel om onze componenten op voorraad te hebben. We moeten dus op tijd inkopen. Is er vertraging? Dan moeten we passende alternatieven hebben, die ook aan onze eisen voldoen. Dat is een complexe business, maar tegelijkertijd ook het mooie van mijn vak. Samen met ons team zorgen we ervoor dat we kunnen blijven bouwen aan de beste lichtoplossingen. Wat de omstandigheden ook zijn.”

 

We are #lightbuilders: Jos is een van ons.
Grote kans dat wanneer je ons belt, je hem aan…
Haarfijn uitlichten, vanuit het hart van de zaak.
In een winkel zoals die van Vodafone, is maximale flexibiliteit…
NIEUW: Drie aanwinsten High-Efficiency serie.
Ben je op zoek naar een armatuur dat maar liefst…