We houden alles echt schoon. Daar moet je feeling voor hebben.

Wanneer je ons pand in Joure wel eens bezocht hebt, is het je vast opgevallen: onze kantoren, productieruimtes en warehouses zijn niet alleen splinternieuw, maar ook nog eens brandschoon. Daar letten we met z’n allen op, maar één man maakt hierin het verschil.

Maak kennis met Wopke. Onze vaste schoonmaker, afkomstig van een extern schoonmaakbedrijf, maar net zo goed #lightbuilder als iedereen. Wopke werkt bij schoonmaakbedrijf Van Dijk en de Boer uit Sneek, maar is elke dag de hort op. Dan weer in een metaalbedrijf, de volgende dag weer in een fabriek.

Sinds een paar maanden is hij ook twee dagen per week in Joure te vinden: “Wat ik er tot nu toe van vind? Nou da’s heel gek, vanaf het moment dat ik hierbinnen stapte voelde ik me gelijk thuis. Bij veel bedrijven word je echt gezien als ‘die schoonmaker’. Je wordt niet echt opgemerkt. Da’s hier echt anders. Iedereen is heel erg open en sociaal. Of je nu in de assemblage komt of in de directiekamer. Dat maakt m’n werk heel erg leuk. Want ik vind dat aan schoonmaken ook een sociaal aspect zit.”

“Het viel me meteen al op dat het hier sowieso enorm schoon is. Zelfs in de warehouse, waar met enorm veel materialen gewerkt wordt, door een groot team. Mijn rol? Kijken waar niemand anders kijkt. Mensen kijken altijd of de vloer wel schoon is, maar je moet bijvoorbeeld ook omhoogkijken. Daar ben ik voor. Zo houden we alles echt schoon. Daar moet je een beetje feeling voor hebben.”

Volgens Wopke moet je ook kijken wat past bij een bedrijf: “Ik kwam op de eerste dag met grote ladingen standaard zeep voor de toiletten aanzetten. Hoefde niet, want ze hebben hier Rituals producten. Het ruikt hier dan ook altijd heerlijk, net als in een hotel. Dat is ook een stukje gastvrijheid. Je voelt je welkom. Dat gold voor mij en hopelijk voor iedereen die ons bezoekt.”

We are #lightbuilders: Jos is een van ons.
Grote kans dat wanneer je ons belt, je hem aan…
Haarfijn uitlichten, vanuit het hart van de zaak.
In een winkel zoals die van Vodafone, is maximale flexibiliteit…
NIEUW: Drie aanwinsten High-Efficiency serie.
Ben je op zoek naar een armatuur dat maar liefst…