Koninklijk Museum Delft: geschiedenis onthuld in het licht.

Het project.

Het Koninklijk Museum Delft getuigt van eeuwen kunst en vakmanschap. Sinds 1653 is het een baken van Delfts Blauw porselein. Met een toewijding aan traditie en innovatie betovert het museum bezoekers met zijn schatten.

Lichtpartner & architect.

Integraal onderdeel van het succes van dit project was bedrijfsverlichting.nl, de uitvoerende partij die de visie tot leven bracht. Met hun expertise en toewijding aan uitmuntendheid bereikte de samenwerking haar stralende resultaten.

Uitdagingen.

Het behoud van de essentie van de geschiedenis en tegelijkertijd het omarmen van moderne innovatie brengt uitdagingen met zich mee. Het Koninklijk Museum Delft zocht naar een balans tussen traditie en een meeslepende sfeer die bezoekers boeit.

Innovatieve verlichtingsoplossing.

Tijdens dit project is de dimbare Surt gebruikt, een 3- of 1-fase trackspot met instelbare stralingshoeken. Door deze flexibiliteit ideaal voor musea, tentoonstellingen, etalages of beurzen. Daarnaast werden Light4U barn doors toegepast op de trackspots. Deze innovatie zorgde ervoor dat het licht de porseleinen schatten perfect accentueerde, zodat bezoekers optimaal van de tentoonstelling konden genieten.

Dankzij de mogelijkheid om de stralingshoeken en lichtintensiteit aan te passen en de juiste accessoires te gebruiken, zoals barn doors en honeycombs, kwam het kunstwerk van dit project volledig tot zijn recht.

Ook je kunst op de best mogelijke manier presenteren? Neem nu contact met ons op.

Credits en bronnen
Armatuur: Surt
Partner: bedrijfsverlichting.nl
Project: Koninklijk Museum Delft
Fotografie: Bianca Wesselius – Way2Style

The Dutch Dog: een unieke winkelervaring.
Het Project. The Dutch Dog is dé winkel voor alle…
Galerie Rozeta: de kunst van verlichting in beeld.
Het project. Gelegen in het Slowaakse Tatra-gebergte opende Galerie Rozeta…
Je modewinkel verrijken: de kracht van perfecte verlichting.
Het project. Het creëren van een uitnodigende sfeer is cruciaal…